Рядка птица розов гълъб

Рядък розов гълъб птица днес принадлежи към застрашените видове от семейството на гълъбите, а също така продължава да бъде един от най-необичайните представители на своя вид.

Розов гълъб

Резиденцията област

Можете да срещнете розов гълъб само в ограничена зона. Живее изключително от южната страна на остров Мавриций, разположен в Индийския океан, и на източния бряг на кораловия остров Егрет, в близост до много редки видове птици и бозайници, скрити от човешките очи. Розовият гълъб изкуствено мигрира до последното гореспоменато място на пребиваване с помощта на хора, за да запази вида.

Историческият фон показва остров Реюнион сред ранните местообитания на розовия гълъб.

Сред естествените естествени места за пребиваване, които розовият гълъб избира за себе си, са вечнозелените горски площи, разположени в планински райони, запазени в малки количества. В селища в такива планински горски райони, описаните крилати видове предпочитат предимно гъсти лианови гъсталаци, където има достатъчно свежа зеленина.

Външни функции

По размер розов гълъб достига дължина до 38 см, докато не тежи толкова, колкото обикновена градска птица от това семейство - от 0, 32 до 0, 35 кг. В допълнение към основните характеристики на размерите, описанието на розовия гълъб включва неговите отличителни характеристики:

  • средна дължина на цервикалния участък и кръгла форма с малък размер на главата,
  • тъмно сиви или тъмнокафяви крила, докато цветът на първичния капак е малко по-тъмен от останалите,
  • опашната част е с ветрилообразна форма, опашката е боядисана кафяво с червен нюанс,
  • клюнът е доста силен, леко удебелен към края, светлочервен в основата, върхът е боядисан в бледо розово,
  • четирикраки (един къс, три дълги пръста) лапи от светлочервен тон,
  • ирисът на очите е жълт тъмен, пръстенът около окото е червен.

Все пак основната отличителна черта на розовия гълъб, поради която птицата получи името си, е основното оперение на бледа сянка.

Ако намерите снимки, показващи розов гълъб, тогава повечето от тях ще съдържат снимки на обикновени бели гълъби, изкуствено боядисани в ярки цветове. Истински розов гълъб с такъв цвят няма нищо подобно. При естествена рядка птица основният цвят в оперението е без контраст.

Поведенчески черти

Женските и мъжките на розовия гълъб излъчват виковете си по време на полета. Ако при жените гласът изглежда като мек звук с приглушено „х”, подобно на „хухуу…”, тогава при мъжете тембърът на издаваните звуци ще бъде малко по-силен и често удължен „кукувица ...”.

За розов гълъб е за предпочитане да се стича в малки групи. За периода на размножаване те образуват двойки и започват да водят териториално пребиваване, активно охранявайки и защитавайки заетата зона от роднини.

По природа розов гълъб е моногамна птица.

Местата за гнездене на птици се избират още в началото на сезона на чифтосване, който пада на август-септември. В същото време, в плен на зоологическите градини, розов гълъб може да удължи размножителния си сезон през цялата година, но пикът на плодородието настъпва през пролетта и лятото.

Игрите за чифтосване на тези гълъби започват с ухажване на мъже за гълъби. Птиците обикалят женски с удължена шия и подут гуша.

Гнездото на редки гълъби е изградено от тънки клони, поради което често е рохка и чуплива. В снасянето на яйца на женската има не повече от 2 яйца с бяла черупка, инкубацията на които се извършва в продължение на 14 дни. В същото време сутрин и нощ женската седи на яйцето, а през деня - мъжкото.

Отглеждане на пилета

Новородените пилета, появили се след 14 дни, са слепи. Тялото им е покрито с редки пухени пера с бял цвят. През този период малките не могат да се хранят самостоятелно, поради което през първата седмица от живота пилетата се хранят от родителите си. За първите 7 дни птиче мляко се превръща в храната на розовите гълъбни пилета - тайната на гълъбите на пастообразно състояние с бял цвят, която се образува от стените на гушата на птицата. Тази естествена храна, произведена от гълъби, съдържа достатъчно и необходимо количество протеини и мастни компоненти, за да се осигури растеж на пилетата.

Очите на пиленцата се отварят 7 дни след раждането.

По време на растежа на малките, родителите им започват да включват твърда храна в храната си, намалявайки производството на произведено птиче мляко. Напълно възрастните пиленца на гълъбите отиват на 10-дневна възраст.

Розов гълъб се издига до крилото след около 3-4 седмици, като остава в грижите на родителите си до 7 седмици. Зрелостта на птиците настъпва на възраст една година и завършва при мъжете на 10-11 години, при женските - на 17-18 години. Общият живот на тези редки гълъби е до 20 години за мъжете. Женските живеят с 5 години по-малко.

Препоръчано

Разновидности на транспортьора копач на картофи за мотокар
2019
Торене подхранващо домати
2019
Подхранване на патладжан с пепел
2019